Søke om lån via mobilen

Husker du tiden da man kunne søke om forbrukslån via en enkel tekstmelding på mobiltelefonen? Og husker du kanskje til og med reklamene for disse lånene som rullerte på tekst-TV? Kanskje var du til og med en av de som søkte om slike lån i sin tid. Det er riktignok ikke så lenge siden at disse SMS-lånene forsvant, men selv om de er borte, så er det fortsatt fullt mulig å søke om lån via mobilen.

Smarttelefoner gjør det enklere

I dag har nærmest «alle» en smarttelefon for hånden, gammel som ung. Det er riktignok ikke mange år siden at smarttelefonen ble hverdagslig, og tjenester som BankID på mobil og tilsvarende er fortsatt relativt unge. Dette er dog tjenester som har gjort hverdagen enklere for mange – også når det kommer til det å søke lån.

For når man nå kan søke forbrukslån via mobilen, så tar det hele kun noen få minutter. Du fyller ut en enkelt søknad via nettsidene til banken, og gjennom BankID kan du bekrefte identiteten din og signere på søknaden umiddelbart. Man kan altså både søke, få godkjent og utbetalt et lån på bare noen få minutter takket være mobiltelefonen.

Koster ikke noe ekstra

Enten du søker på nettet via datamaskinen, eller fra sofaen via nettbrettet eller mobiltelefonen, så er prisen den samme. Du kan søke om lån når du sitter på bussen, eller på flyet dersom du har tilgang til WiFi. Den enkle tilgjengeligheten til lån er kanskje skremmende for enkelte, mens andre igjen synes det er gull verdt at man alltid har tilgang til penger ved behov.

Det er altså ingen spesielle krav til deg som søker annet enn det som alltid har vært vanlig når man søker forbrukslån. Du behøver heller ingen spesiell telefon for å søke. Så lenge du har tilgang til internett på telefonen og har en nettleser, noe som er standard for mer eller mindre alle smarttelefoner, så kan du søke lån. Til og med eldre telefoner som ikke er så «smarte» kan også brukes så lenge de har tilgang til mobilnettet.

Når kommer pengene?

Selv om det kun tar noen få minutter å fylle ut en søknad, og enda kortere tid å få svar hos enkelte banker, så må man uansett belage seg på noe ventetid. Noen av de raskeste bankene betaler ut lånene allerede samme dag som man søker, så hvis man er tidlig ute på morgenkvisten så skal man ikke se bort ifra at pengene tikker inn på konto innen noen timer.

Dette gjelder dog som regel kun de små lånene. Mange banker har en grense på rundt 50 000 kroner der lånesummer over dette ofte krever manuell behandling, og da blir ventetiden for litt lengre. Men skal man søke om et lite lån fra mobiltelefonen, så er det absolutt mulig å få lån på dagen. Vi anbefaler dog at du gjør litt research på den banken man søker i først, slik at man unngår å bli skuffet dersom det blir 1-2 dagers ventetid før pengene er inne på konto.